måndag 13 maj 2013

"När kommer leverpastejen med tacosmak?"

God eftermiddag!

Kex med fyllning som smakar glass. Glass som smakar kakor. Kolsyrat vatten som smakar chokladmilkshake och citronpaj. Kola som smakar pepparkakor. Vad hände där, liksom? När kommer leverpastejen med tacosmak, eller cremé fraichen med smak av jordgubbstårta? Är det detta som är biverkningen av all kreativitet, när man redan har använt alla frukter och bär som smakämnen och inte kan komma på något nytt? "Vi gör en produkt som smakar som en hel maträtt!" Jag som trodde att man köpte en glass när man var sugen på det, inte kakor som smakar glass. Eller är dessa produkter till för oss vankelmodiga som inte kan bestämma oss för vad vi är sugna på? Frågorna som uppkommer i min skalle är fler än i Trivial Pursuit. Ännu läskigare blir det då jag faktiskt har smakat vatten med smak av jordgubbsglass, och det faktiskt smakade det. Hur kan vatten smaka glass? Nog för att man vet om att det finns konstgjorda smakämnen i det mesta, men hur i all sin dar kan man få något att smaka något som i sin naturliga form även smakar gräddigt och fylligt? Sen när är vatten gräddigt, liksom? Man kan ju undra vad det är för lustigheter som de har petat ner i den där flaskan. Vad det än är, så var det ganska gott. Även om hjärnan blir lite fucked up när den känner konsistensen av vatten men smaklökarna registrerar nåt annat. Stackarn vet ju inte vad den ska tro.

Sommarens projekt blir kanske att försöka odla potatis med smak av grillat kött? Tänk vad tid man skulle spara vid grillen. Och pengar. Bara göra klyftpotatis och klutta på lite färdig bearnaisesås och voilà: grillparty 2.0.

Ha det bra
/Mari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar